Gouda Goverwelle

 Het stationsgebouwtje van Gouda Goverwelle op 26 juli 2015.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

In mei 1993 neemt NS aan de spoorlijn tussen Gouda en Woerden de nieuwe voorstadshalte Gouda Goverwelle in gebruik. De bouw van de halte valt samen met het viersporig maken van de eerste kilometers spoor aan de oostzijde van Gouda. Gouda Goverwelle krijgt dan ook twee eilandperrons die zijn verbonden via de langzaamverkeertunnel die naast de Goverwellesingel ligt. Bij de zuidelijke entree van de tunnel komt een klein ontvangstgebouwtje. Het gebouwtje dat redelijk ver van de sporen staat, krijgt een loket en enkele dienstruimten. De gebogen dakvorm komt ook terug op de liften naar de perrons. De gebogen vorm komt ook terug in de geluidsschermen langs het viersporige traject Gouda - Gouda Goverwelle.

Het loket sluit tien jaar na de opening van de voorstadshalte. Hierna komt een kinderdagverblijf in het gebouwtje. Enkele jaren later volgt een cafetaria.