In 2015 viert de gemeente Stadskanaal het 400-jarig bestaan van de Semslinie, de vrijwel kaarsrechte grens tussen Groningen en Drenthe, en het 250-jarig bestaan van Het Stadskanaal. In dat kader vindt in het eerste weekend van augustus in Musselkanaal MusSailkanaal plaats. Hierbij zijn in het dorp onder andere een groot aantal historische schepen te bezichtigen. Arriva laat tijdens het evenement twee rechtstreekse treinen tussen Groningen en Musselkanaal rijden als zogenaamde Semslinie Express. Ook rijdt de STAR met diverse treinen tussen Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal. De Arriva-treinstellen pendelen bovendien enkele keren tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Op de zaterdag zet Arriva twee reguliere stellen in. Op zondag rijden twee Wiederline-stellen.

Op deze pagina een kleine impressie van de treinen tussen Het Stadskanaal en de Semslinie op zondag 2 augustus 2015.

Treinstel 303 heeft na een reis van bijna twee uur vanuit Groningen Musselkanaal bereikt. STAR-loc 52 8060 loopt na aankomst uit Veendam om in Musselkanaal Stoomtrein en Arriva-treinstel 301 passeren elkaar in Nieuw Buinen. De stoomtrein van de STAR onderweg van Stadskanaal naar Musselkanaal.
Op 1 augustus verzorgt dieselloc 2278 de tractie van de tweede reizigerstrein van de STAR. Een dag later is de loc te bezichtigen op het emplacement van Stadskanaal. Op zondag verzorgt de DL12 de tractie van de tweede reizigerstrein van de STAR. De loc is hier met de korte reizigerstrein onderweg van Veendam naar Musselkanaal en wacht in Stadskanaal op wat tegenliggers. Arriva-stel 301 rijdt als Semslinie Express naar Groningen met Mvssekanaal op de koersborden Stadskanaal binnen. Treinstel 301 als Semslinie Express naar Groningen tijdens een korte stop in Veendam.