Op 20 september 2014 is het precies 175 jaar geleden dat de eerste trein tussen Amsterdam en Haarlem over het Nederlandse spoor rijdt. Die dag presenteren NS en Eneco op hetzelfde baanvak DD-IRM treinstel 9556 als De Groene Trein. Het treinstel heeft een geblokte bestickering die van de originele kleurstelling bij de koppen overloopt in een groene kleurstelling op de middenbakken. Het ontwerp is gekozen na een ontwerpwedstrijd van beide bedrijven. Het treinstel symboliseert het feit dat vanaf 2018 alle elektrische treinen op zogenaamde groene stroom rijden.

De Groene Trein rijdt na de officiële presentatie in Amsterdam een rit naar Haarlem. Diezelfde middag gaat het treinstel de reguliere reizigersdienst in.

Treinstel 9556 passeert station Halfweg-Zwanenburg tijdens de officële eerste rit van Amsterdam naar Haarlem. Exact 175 jaar na de opening van de spoorlijn tussen beide steden. Het treinstel na aankomst in Haarlem, 20 september 2014. Uiteraard kent de campagne een eigen website. In de bestickering zijn ook enkele afbeeldingen als deze windturbine opgenomen.

Meer informatie op de website van De Groene Trein.