30 april 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseert Bouwend Nederland de zeventiende Dag van de Bouw. Op deze dag stellen bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Belangstellenden kunnen deze dag ontdekken wat er komt kijken bij de bouw van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. Ook in 2024 is weer een aantal spoorse projecten te bezoeken:

 • Amsterdam, Vrije kruising Dijksgracht:
  Strukton Infra Specials bouwt ten oosten van Amsterdam Centraal aan de de Vrije Kruising Dijksgracht. Op het terrein van het voormalige emplacement komt een vrije kruising met twee sporen door het kunstwerk en vier sporen er overheen.
  Meer informatie over de Dag van de Bouw in Amsterdam via deze link
 • Hoofdstation Groningen:
  De afgelopen en komende jaren wordt flink gebouwd in en om de Groningse spoorzone. Zo komt er een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Het busstation verhuist naar de zuidzijde van het station en komt er een onderdoorgang voor bussen. Ook wordt het monumentale stationsgebouw in ere hersteld. Tijdens de Dag van de Bouw wordt de bouwkuip wordt opengesteld om een kijkje onder de grond te nemen.
  Meer informatie over de Dag van de Bouw in Groningen via deze link
 • Onderdoorgangen Nunspeet:
  Bij station Nunspeet wordt de overweg in de Elspeterweg vervangen door twee onderdoorgangen. De onderdoorgang voor het langzaam verkeer vormt na de verbouwing de nieuwe toegang tot het station.
  Meer informatie over de Dag van de Bouw in Nunspeet via deze link

Bekijk voor meer projecten en informatie dagvandebouw.nl

Op de foto boven dit artikel de achterzijde van het Groningse hoofdstation en een deel van de bouwkuip op 16 maart 2024.