Op 2 en 3 september 2023 organiseert de VSM traditiegetrouw weer het evenement Terug naar Toen. Voor de uitvoering van de uitgebreide dienstregeling is ook de SSN op de Veluwe te gast. Net als elk jaar zijn op de museumterreinen in Beekbergen en Loenen weer diverse activiteiten.

Op 2 en 3 september 2023 organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij het jaarlijks terugkerende evenement Terug naar Toen. Op beide dagen is een groot deel van de stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagons van de VSM weer actief op de museumlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Ook de Stoom Stichting Nederland is met twee locomotieven en een stam rijtuigen op de Veluwe te gast.

In het ontvangstgebouw en de locomotiefloods bij station Beekbergen is onder andere een spoormarkt en staat een aantal modelbanen opgesteld. Ook het museumstoomdepot is opengesteld. Op het museumterrein wordt gerangeerd, worden kolen geladen en water genomen en draaien locomotieven op de draaischijf. Ook zijn in de buurt van het station diverse oude auto s en vrachtauto’s te zien.

Naast de museumtreinen, zijn in Loenen ook diverse andere activiteiten. Zo is er voor kinderen van alles te doen en zijn diverse klassieke machines operationeel. Ook zijn er stands van andere spoorgerelateerde verenigingen.

De VSM biedt traditiegetrouw een uitgebreide dienstregeling met zowel reizigers- als goederentreinen over de museumlijn op de Veluwe. Voor de liefhebbers vertrekt om 6:50u vanuit Loenen de befaamde lange goederentrein. Hieronder is de voorpagina van de dienstregelingfolder te zien. De complete brochure is te vinden op de website van de VSM.

Meer informatie over Terug naar Toen 2023 op stoomtrein.org

Op de foto boven dit artikel maakt de 64 415 tijdens Terug naar Toen op 3 september 2022 een halve ronde op de draaischijf in Beekbergen.