In februari 2013 start FlixBus in concurrentie met de langeafstandsverbindingen van DB met vier buslijnen tussen grote Duitse steden. De daaropvolgende jaren breidt het bedrijf het aanbod snel uit. Inmiddels rijden in 40 landen bussen in de groen-oranje huisstijl van het bedrijf. In maart 2018 gaan in Duitsland de eerste treinen onder de vlag van dochteronderneming FlixTrain rijden. Komende jaren wil het bedrijf het aanbod van treindiensten onder andere naar de Benelux en Denemarken uitbreiden. Zo heeft FlixTrain inmiddels een aanvraag ingediend voor een treindienst vanuit Duitsland naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Met het oog op de liberalisering van het langeafstandsvervoer in Duitsland wordt in 2011 in München FlixBus opgericht. In februari 2013 start het bedrijf, in concurrentie met de langeafstandsverbindingen van Deutsche Bahn, met vier snelle, relatief goedkope busverbindingen tussen een aantal grote Duitse steden. FlixBus bezit zelf geen bussen, maar verzorgt de dienstregeling, beprijzing, marketing en het platform voor de klantbediening. Het busvervoer wordt uitgevoerd door partners, die de ritten doorgaans met bussen in de groen-oranje huisstijl onder de merknaam FlixBus verzorgen.
De daaropvolgende jaren breidt het bedrijf het aanbod snel uit. Zo start FlixBus een groot aantal grensoverschrijdende verbindingen en is het merk in steeds meer landen te zien. In verschillende landen worden dochterondernemingen opgericht en diverse grote busbedrijven als Eurolines en het Amerikaanse Greyhound worden overgenomen.
In mei 2016 is de overkoepelende holding FlixMobility opgericht. Terwijl alle busdiensten onder de merknaam FlixBus blijven rijden, is voor het spoorvervoer het nieuwe dochterbedrijf FlixTrain in de markt gezet. In maart 2018 gaat de zogenaamde Hamburg – Köln – Express als eerste treinverbinding onder de vlag van FlixTrain rijden. Een maand later gaan de treinen van het bedrijf ook op de verbinding Berlijn – Hannover – Stuttgart rijden. Net als bij FlixBus zorgen andere bedrijven voor het materieel en de uitvoering van de treindiensten. Naast een aantal verbindingen in Duitsland rijden inmiddels ook tussen Stockholm en Göteborg treinen onder de merknaam FlixTrain.
De nieuwe plannen van FlixTrain richten zich momenteel op de buurlanden in de Benelux en Denemarken. Zo heeft het bedrijf inmiddels bij ProRail en de Autoriteit Consument en Markt een aanvraag ingediend voor een internationale treindienst vanuit Duitsland via Arnhem en Utrecht naar Amsterdam Centraal en verder naar Den Haag HS en Rotterdam Centraal. Het bedrijf wil vanaf eind 2024 tweemaal per dag tussen Duitsland en Nederland rijden. Wat de definitieve bestemming in Duitsland wordt, is nog niet bekend.

FlixBus start in november 2014 met een aantal grensoverschrijdende verbindingen vanuit Nederland. De bussen rijden België, Duitsland en Frankrijk en doen zo één of enkele keren per dag ook steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda en Enschede aan. Na ruim een jaar gaat het bedrijf ook op enkele binnenlandse trajecten rijden waarop geen directe treinverbinding aanwezig is. De meeste binnenlandse verbindingen zijn echter alweer opgeheven. De verbindingen tussen Nederlandse steden blijven voornamelijk bestaan als onderdeel van grensoverschrijdende buslijnen.
Tien jaar na de start van de eerste busverbindingen is het FlixBus in meer dan 40 landen actief. Hiervoor werkt het bedrijf al samen met ruim 200 busbedrijven. Dagelijks rijden alleen al in Europa meer dan 400.000 ritten naar ruim 3.000 bestemmingen. Met de verschillende verbindingen van FlixTrain kan het bedrijf inmiddels in een deel van Europa al een multimodaal netwerk van bus- en treinvervoer aanbieden.
Meer informatie op flixbus.nl en flixtrain.com
Op de afbeelding hierboven ter illustratie enkele rijtuigen van FlixTrain die eerder in Nederland te zien zijn geweest. Op 9 oktober 2022 brengt brengt E-loc 102001 van TCS ter hoogte van OLV ter Nood een vakantietrein van Müller Touristik van Alkmaar naar Venlo. De eerste twee rijtuigen rijden niet meer voor FlixTrain, maar hebben nog wel de oude huisstijl. De logo’s zijn hierbij afgeplakt. De huidige rijtuigen van FlixTrain zijn nog altijd groen, maar hebben een zwarte band rond de ramen.