Ook in 2023 organiseert de Stoomtrein Goes-Borsele traditiegetrouw het evenement Sporen naar het Verleden. Dit jaar viert de SGB tijdens het jaarlijks terugkerende treinenfeest bovendien het 50-jarig jubileum. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer genieten van een groot aantal historische treinen en andere activiteiten. Materieel van de Stichting 2454 Crew, de SHD, SHM en SSN zorgen dit jaar voor de ‘gastoptredens’ op het museumterrein in Goes en op de museumspoorlijn door Zuid-Beveland.

In 1972 start de Stoomtrein, dan nog Stoomtram Goes – Borsele met toeristische ritten op de, bij NS overbodig geraakte, tramlijn door de Zak van Zuid-Beveland. In de loop der jaren groeit de museumlijn uit tot een populaire attractie met een grote collectie historisch spoorwegmaterieel en een aantal interessante gebouwen. Sinds jaar en dag organiseert de SGB in het voorjaar het evenement Sporen naar het Verleden. Dit jaar viert de SGB tijdens het jaarlijks terugkerende treinenfeest bovendienhaar 50-jarig jubileum. Sporen naar het Verleden vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 mei. Bezoekers kunnen ook deze editie weer genieten van een groot aantal historische treinen en andere activiteiten. Net als elk jaar verzorgen verschillende museumverenigingen diverse ‘gastoptredens’ op het museumterrein in Goes en op de museumspoorlijn door Zuid-Beveland:

Materieel op de museumlijn:

De locomotieven rijden de reizigerstreinen met rijtuigen van de SGB en SSN. Ook rijden ze goederentreinen met goederenwagens van de SGB.

Te gast op het museumterrein:

Uiteraard is ook het museummaterieel van de SGB, waaronder de motorrijtuigen omC 909 en 910 en diverse locomotieven op het terrein te zien.

Hieronder is de dienstregeling zoals gepubliceerd door de SGB te zien:

Meer informatie op de website van de SGB.

Plan U 151 van de 2454 Crew is sinds enkele jaren weer volop actief. Het treinstel is hierbij ook op verschillende museumlijnen te zien. Op de foto boven dit artikel is het treinstel op 3 juli 2021 tijdens de zogenaamde Railmuseumsafari 2021 bij Lieren onderweg over de museumlijn van de VSM.