martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen ontfermt zich over noodwoning Bosch en Duin

Het wordt een heel spektakelstuk, maar het is voor de Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen een van de laatste kansen om in het bezit te komen van een rijtuig van een lokaalspoor. En hoe toepasselijk en actueel: de spoorwegwagon deed decennialang dienst als tiny house.

Lees het hele bericht op RTVOost.nl

Eén maand regionale treinen in Duitsland: € 9

Door heel Duitsland per regionale trein. En dat een hele maand lang voor € 9. Ook bus- en tram zijn inbegrepen. Dat kan in juni, juli en augustus. De maatregel wordt genomen om huishoudens tegemoet te komen vanwege de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. De verkoop van het speciale ticket start maandag 23 mei en is onder andere te koop via de website van de Duitse spoorwegen.

Lees het hele bericht op Treinreiziger.nl

Vormgeving vernieuwde spooromgeving Vught gepresenteerd

Hoe zien de onderdoorgangen, stationsomgeving en wegkruisingen in Vught eruit als het spoor straks is verdiept? Op 12 mei kreeg de gemeenteraad alvast een eerste indruk. Op deze dag presenteerde het architectenbureau Next / MTD Landschapsarchitecten de eerste beelden van de nieuwe situatie.

Lees het hele bericht op ProRail.nl

Het wordt nu echt serieus met waterstoftreinen

Donderdag 5 mei 2022 rolde de eerste waterstofreizigerstrein uit de fabriek van Siemens Mobility. Daarmee is de Duitse fabrikant de volgende grote speler die een stap zet in de wereld van waterstoftreinen.

Lees het hele bericht op nu.nl

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.