martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Spookmetrolijn in Charleroi krijgt tweede leven

De bekende spookmetrolijn in Charleroi, die nooit in gebruik werd genomen, krijgt voor het eerst sinds dertig jaar perspectief op de toekomst. Het metronetwerk wordt gezien als één van de grands travaux inutiles, grote werken die als gevolg van de Belgische wafelijzerpolitiek uit de jaren tachtig in onbruik zijn geraakt.

Lees het hele bericht op vrt.be

Eerste batterijlocomotief voor werkzaamheden aan het spoor

Op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide stapte staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) op woensdagmiddag 11 januari over van een oude diesellocomotief op de eerste batterijlocomotief in Nederland. En dat is een bijzonder moment.

Lees het hele bericht op ProRail.nl

Ontwerp museumterrein SHM Hoorn

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik toont het ontwerp van het museumterrein te Hoorn zoals het er vanaf medio 2023 uit zal gaan zien.

Lees meer op de Facebookpagina van de SHM

The best European train routes to try in 2023

Lonely Planet heeft een aantal van de meest aantrekkelijke nieuwe Europese treinreizen voor de eerste helft van 2023 op de website gezet.

Lees meer op lonelyplanet.com

Perron Europa

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad, uitstappen aan zee. Elke treinreis, kort of lang, is een avontuur. Dit boek bevat inspirerende verhalen, unieke foto’s en veel praktische reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein. Alle routes starten vanuit Nederland en België.

Lees meer op uitgeverijfjord.com

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.