martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Plan V als Ed Sheeran Express

Op 3 mei 2023 reed Plan V 904 als Ed Sheeran Express door het land. Speciaal voor deze rit was de trein gestoken in bijbehorende bestickering waarbij voor het eerst een gele Plan V zonder reclamebanden te zien is

Bekijk de foto’s op de Facebookpagina van de 2454 Crew

Rail Force One presenteert Shark nr.2

Sinds eind maart 2023 rijden er twee Shark-locomotieven. MRCE 193 623 heeft er met de ELL 193 949 een collega bij. Het uiterlijk van de 949 komt grotendeels overeen met die van de 623 uit 2019. Het grootste verschil is de toevoeging van de ‘powered by ELL’ aan beide zijden.

Lees het hele bericht op railcolornews.com

Openstelling koninklijke wachtkamer Den Haag HS

De wachtkamer biedt een unieke blik op het reisverleden van de koninklijke familie. Deze verborgen koninklijke parel was lange tijd voor het publiek onzichtbaar, maar is na een ingrijpende restauratie weer toegankelijk voor bezoekers. Vanaf 30 april tot en met 25 juni wordt elke zondag een exclusieve rondleiding gegeven.

Meer info en tickets op denhaag.com

Railtrash! bezoekt Winterswijk – Borken

“De Borkense Baan (Winterswijk – Borken) is misschien wel de meest door ons bezochte ex-spoorlijn van Nederland en in ieder geval de spoorlijn die we al het langst regelmatig bezoeken (vanaf 1989), maar echt een fatsoenlijke reportage ontbreekt merkwaardig genoeg op Railtrash. De voornaamste oorzaak daarvoor is dat we de lijn meestal in stukjes en beetjes bezocht hebben. Het leek ons goed om anno 2023 de lijn nog eens grondig van begin tot einde in beeld te brengen.”

Bekijk de hele reportage op railtrash.net

Oude locomotief omgevormd tot monumentale treinsculptuur in Brussel

Op de rotonde van Van Praet in Laken komt tegen 2026 een opvallende monumentale treinsculptuur. Dat jaar viert de NMBS zijn honderdste verjaardag. Het Moby Train-beeld, zoals het werk genoemd wordt, wordt van een oude locomotief gemaakt. Het beeld moet de geschiedenis van de trein in Brussel nog meer op de kaart zetten.

Lees meer op railtech.be

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.