martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Blokkendoos te koop!

De Marrumer IJzeren Spoorweg Mij. biedt Blokkendoosrijtuig C147 te koop aan.

Bekijk de advertentie op Marktplaats.nl

Met de trein reizen van Emmen naar Rheine kan in 2025

In 2025 moeten ze gaan rijden: treinen tussen Coevorden en Bad Bentheim. Nederlandse en Duitse overheden zetten daarvoor op station Laarwald net buiten Coevorden hun handtekening.

Lees het hele bericht op rtvdrenthe.nl

De ontwikkeling van de waterstoftrein komt op stoom

De ontwikkelingen op het gebied van waterstoftreinen gaan razendsnel. Sommige fabrikanten zijn de testfase voorbij en rijden al een dienstregeling. Eerder deze maand sneuvelde er ook nog een afstandsrecord. Dit is de stand van zaken.

Lees het hele bericht op nu.nl

NVBS Actueel september 2022

NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. In de nieuwste editie onder andere aandacht voor Zuilen en de geschiedenis van Werkspoor en Parijs, een wereldstad met verschillende trambedrijven.

Lees hier de editie van september 2022

ELP, RFO en Stadler: Euro9000 officieel gelanceerd op Innotrans 2022

Stadler, ELP en Rail Force One (RFO) hebben de hybride locomotief Euro9000 officieel gelanceerd tijdens Innotrans 2022. RFO is de eerste Europese spoorwegmaatschappij die de 9MW-locomotief in 2020 bestelde. Locomotief 2019 302 is momenteel te zien in Berlijn in een speciaal RFO-ontwerp, gebaseerd op de Vectron “Shark” van de spoorwegmaatschappij.

Lees het hele artikel op railcolornews.com

NS start met implementatie nieuw beveiligingssysteem treinen

Bij NS Treinmodernisering in Haarlem wordt een start gemaakt met de implementatie van het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System) in alle 176 VIRM-dubbeldekkers. Met leverancier Siemens Mobility is een contract ondertekend voor ontwikkeling, levering en onderhoud van het systeem. Met de implementatie van ERTMS in de grootste treinserie zet NS een grote stap in digitalisering van bestaande treinen.

Lees het hele bericht op ns.nl

In de zomer van 2021 komen de eerste gemoderne VIRM-treinstellen in de vernieuwde NS-huisstijl in dienst. Op 17 juli 2021 is de 9506 ten zuiden van Arnhem onderweg als intercity van Schiphol naar Nijmegen. Op de foto is, naast de gele zijwanden en de grote witte logo's, duidelijk het blauwe dak van het stel te zien.
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.