De karakteristieke perrongevel van station Boskoop op 26 december 2017.
Station Boskoop
Bsk
Opening: 7 oktober 1934
 
Spoorlijn(en): Gouda – Alphen aan den Rijn km 11,7
Links: Sporenplan  
  NS Stationsinfo  

Bij de aanleg van de spoorlijn Gouda – Alphen aan den Rijn laten de Nederlandse Spoorwegen in Waddinxveen en Boskoop strak vormgegeven stationsgebouwen neerzetten bestaande uit een staalskelet, opgevuld met baksteen. Beide stations zijn bij de opening van de spoorlijn in oktober 1934 in gebruik genomen. Het stationsgebouw van Boskoop heeft een relatief hoog, naar voren staand middendeel met plat dak. De gevel bestaat voor een groot deel uit glas. Aan de perronzijde is de stationsnaam in opvallend grote letters aangebracht. In dit deel en de lage linker zijvleugel zijn de reizigersvoorzieningen ondergebracht. In de rechter zijvleugel, die langer is dan de linker vleugel, bevindt zich een goederenloods. Ook beide vleugels hebben een plat dak.

De verbouwde goederenloods in Boskoop op 26 december 2017.Nog geen jaar na de opening van het station is een grote goederenloods naast het stationsgebouw neergezet. De lange loods is in dezelfde stijl als het stationsgebouw ontworpen. Het platte dak steekt uit aan zowel de spoor- als de straatzijde.

Zowel de goederenloods als het stationsgebouw krijgen in de loop der jaren verschillende bestemmingen en zijn regelmatig verbouwd. Zo krijgt de loods nadat deze niet langer voor het goederenvervoer in gebruik is een uitbouw langs de gehele spoorzijde. De loods is in gebruik als antiekhandel. De glazen gevel van het stationsgebouw is grotendeels dicht gemaakt. In 2015 en 2016 is het gebouw echter zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het gebouw is inmiddels in gebruik als horecagelegenheid.