Net als vrijwel alle andere stations uit de eerste periode van de aanleg van spoorwegen door de Staat is ook het station halverwege Horst en Sevenum aan Staatslijn E voorzien van een standaard stationsgebouw. Station Horst-Sevenum krijgt in 1864 een eenvoudig gebouw van het kleinste type, de 5e klasse. Het rechthoekige gebouw heeft een hoog middendeel met puntgevel en twee korte zijvleugels. Op de benedenverdieping is ruimte voor de hal, wachtkamer, kantoor en opslag en op de bovenverdieping is een woning. De Staatsspoorwegen nemen het gebouw in 1866 tegelijkertijd met het baanvak Eindhoven – Venlo in gebruik.

Net als de meeste stationsgebouwen van het type 5e klasse is ook het stationsgebouw van Horst-Sevenum in de loop der jaren vergroot. Zo krijgt het gebouw vier jaar na de opening aan beide zijden twee korte lage vleugels. In 1915 is het middendeel van het stationsgebouw met een verdieping verhoogd. Hierna is het gebouw in redelijk originele staat bewaard gebleven.

In 1992 is het gebouw gerenoveerd. Tien jaar later sluit het loket waarna het gebouw verschillende ondernemingen en bewoners huisvest. Inmiddels is het stationsgebouw in gebruik als Bed & Breakfast met stationsrestauratie.

Op de foto boven dit artikel de perronzijde van het stationsgebouw Horst-Sevenum op 26 september 2015.

Station Horst-Sevenum Hrt
Opening: 1 oktober 1866
Spoorlijn(en): Venlo – Eindhoven km 11,3
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo