Het tweede stationsgebouw van Nijmegen Dukenburg op 5 maart 2016.
Station Nijmegen Dukenburg
Nmd
Opening: 3 juni 1973
 
Spoorlijn(en): Tilburg – Nijmegen km 61,0
Links: Sporenplan  
  NS Stationsinfo  

In 1973 neemt NS aan de spoorlijn ‘s-Hertogenbosch – Nijmegen de nieuwe voorstadshalte Nijmegen Dukenburg in gebruik. De enige voorzieningen zijn de eenvoudige wachtruimtes op beide perrons.

In 1986 krijgt de voorstadshalte een echt stationsgebouw. Het ontwerp is vrijwel gelijk aan de gelijktijdig gebouwde stationsgebouwen van Hoofddorp en Nieuw Vennep. Het platte gebouw wordt gekenmerkt door een halfronde felrode daklijst. En een bijpassende mast die de luifel draagt.

Het eerste stationsgebouw van Nijmegen Dukenburg op 5 maart 2016.Exact tien jaar later krijgt Nijmegen Dukenburg weer een nieuw stationsgbeouw. Het stationsgebied is halverwege de jaren ’90 samen met met het omliggende terrein opgenomen in de herontwikkeling van het woon- en bedrijvengebied Brabantse Poort. Bij de nieuwe onderdoorgang komen nieuwe trappen en liften naar de verlengde perrons en een nieuw rechthoekig ontvangstgebouw met gemakswinkel. Net als in Utrecht Overvecht verbindt een betegelde colonnade het geheel. Het oude stationsgebouw uit 1986 blijft bewaard en is inmiddels in gebruik als restaurant.