In 1901 neemt de HSM aan de verbindingsboog tussen de Rotterdamse stations Delftse Poort en Maas de halte Hilligersberg in gebruik. Op het hooggelegen perronniveau komt een eenvoudig haltegebouwtje. De halte sluit na dertien jaar weer. Het haltegebouwtje is pas in 1940 gesloopt.

In 1953 neemt NS de rechtstreekse verbinding tussen Gouda en Rotterdam Centraal in gebruik. Op de plek van de voormalige halte Hilligersberg komt de nieuwe voorstadshalte Rotterdam Noord. De halte krijgt, deze keer op straatniveau, een modern en functioneel gebouw. De kubistische compositie heeft met een beetje fantasie wat weg van een stoomlocomotief. In het gebouw zijn op de benedenverdieping een stationshal met loket, bagageruimte en -lift ondergebracht. Op de eerste verdieping, ter hoogte van het perron bevindt zich een wachtruimte. Ook de trap tussen straat- en perronniveau bevindt zich binnen de muren van het stationsgebouw. Op beide perrons komen bijpassende wachtruimtes. Belangrijkste reden voor de opvallend grootse opzet is de stop van de internationale treinen naar Hoek van Holland. Door de stop op Rotterdam Noord, hoeven deze niet om te rijden via Rotterdam Centraal. De functie als overstapstation is eind jaren ’60 overgenomen door het toenmalige station Schiedam-Rotterdam West.

In de jaren ’70 is rijksweg A20, die ter hoogte van het station parallel aan de spoorlijn ligt, over het stationsplein gebouwd. In 2003 sluit NS het loket en komt buiten het stationsgebouw een nieuwe trap tussen straat- en perronniveau. Terwijl de wachtruimtes in de loop der jaren zijn gesloopt, is het stationsgebouw zelf vrijwel compleet in de originele staat bewaard. Het gebouw is inmiddels benoemd tot gemeentelijk monument.

Station Rotterdam Noord Rtn
Opening: 1 januari 1901
Sluiting: 1 januari 1914
Heropening: 4 oktober 1953
Spoorlijn(en): Utrecht – Rotterdam km 50,9
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo
Het stationsgebouw van Rotterdam Noord op 26 juli 2015.

Op de foto boven dit artikel station Rotterdam Noord op 16 oktober 2017. De blauwe deuren vormden de ingang van de bagageruimte en de rode deuren leidden naar de stationshal.