De Geldersch-Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij laat in de jaren ’80 van de negentiende eeuw diverse lokaallijnen aanleggen. Voor de stationsgebouwen langs de lijn is een groot- en een klein standaardontwerp gemaakt. Terborg krijgt bij de opening van de lijn Winterswijk – Zevenaar in 1885 een groot standaard stationsgebouw. Het middendeel van het rechthoekige gebouw van twee verdiepingen heeft een puntgevel aan zowel de straat- als de perronzijde. Het gebouw heeft in tegenstelling tot de meeste gebouwen van dit type ook een lage aangebouwde goederenloods.
In 1916 is het gebouw aanzienlijk vergroot. Het middendeel krijgt hierbij een extra verdieping. Daarnaast is de linkervleugel verdubbeld. Voor de verbrede vleugel en het middendeel komt een vestibule. Tegelijkertijd is ook de goederenloods aan de rechterzijde van het gebouw vergroot.
In 1987 verkeert het stationsgebouw in desolate toestand en wil NS het slopen. Het gebouw blijft echter door de inzet van verschillende organisaties behouden en wordt geheel gerenoveerd. Inmiddels is het in gebruik als kantoor en woonruimte.
Op de foto boven dit artikel het stationsgebouw van Terborg op 15 maart 2014.