De plek van het vroegere stationsgebouw van Wehl met op de achtergrond de karakteristieke graansilo op 26 juli 2013.
Station Wehl
Wl
Opening: 15 juli 1885  
Spoorlijn(en): Winterswijk – Zevenaar km 39,3
Links: Sporenplan  
  NS Stationsinfo  

Wehl krijgt net als Didam en Breedevoort aan de GOLS-lijn Winterswijk – Zevenaar een standaard stationsgebouw van het kleinste type. Het lage langwerpige gebouw met puntdak is in juli 1885 tegelijkertijd met de lokaallijn in gebruik genomen. Diezelfde periode bouwt de GOLS ook in andere plaatsen gebouwen van dit ontwerp. In 1915 krijgt het stationsgebouw, net als veel soortgenoten, een extra verdieping over de gehele breedte van het gebouw.

Het stationsgebouw ontkomt begin jaren ’70 niet aan de grote sloopwoede van NS en maakt in 1973 plaats voor eenvoudige nieuwbouw. Wehl krijgt opnieuw een standaard gebouw. Ditmaal een zogenaamde tweekamerbungalow met de meest noodzakelijke voorzieningen. Bijna dertig jaar later sluit NS het loket. Hierna is het gebouw een aantal jaar in gebruik als politiebureau. In 2010 is het gebouw alsnog gesloopt.

In 1956 is direct naast het stationsgebouw een hoge graansilo neergezet. Het beeldbepalende gebouw is sindsdien het herkenningspunt van het stationsgebied. De silo is sinds eind jaren ’90 niet meer als zodanig in gebruik maar blijft bewaard als gemeentelijk monument.