Bij de aanleg van de spoorlijn Tilburg – Nijmegen zet de Nederlandsche Zuid-Ooster Spoorweg-Maatschappij bij de kleinste stations zeer eenvoudige standaard-haltegebouwen neer. Zo heeft ook Wijchen bij de opening van de lijn in juni 1881 een klein en laag rechthoekig stationsgebouw met puntdak. Het gebouw is gelijk aan dat in Geffen, Helvoirt en Ravenstein en kent enkele lokalen voor de stationsdienst en een woning. De toegang tot de stationsdienst bevindt zich in de zijgevel.

In 1973 is het stationsgebouw, net als veel soortgelijke gebouwen begin jaren ’70, gesloopt om plaats te maken voor een eenvoudige ’tweekamerbungalow’. Het standaardontwerp kent alleen de hoogst noodzakelijke bedrijfsruimtes en een wachtruimte. In 2017 komt naast het station een parkeerkelder met daar bovenop een fietsenstalling. De nieuwe stalling en de glazen entree naar de parkeerkelder krijgen een opvallend hoog wit dak.

Op de foto boven dit artikel het stationsgebouw van Wijchen met op de voorgrond de nieuwe fietsenstalling op 7 mei 2018.

Station Wijchen Wc
Opening: 4 juni 1881
Spoorlijn(en): Tilburg – Nijmegen km 56,3
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo
Het stationsgebouw uit 1973. Wijchen, 7 mei 2018.